02 614 74 44

телефонски број

Често поставувани прашања

Како да платам?
Можете да уплатите лично во сите наши филијали, како и во подружниците на сите банки и пошта или преку електронско банкарство, на една од нашите трансакциски сметки наведени подолу: 
 • УНИ Банка АД Скопје: 240010111571708
 • НЛБ Банка АД Скопје: 210073963840129
 • Комерцијална Банка АД Скопје: 300000004523922
Кога ќе ги имам средствата на сметка?
Доколку сакате средствата да ги добиете на Вашата лична трансакциска сметка, важат условите за КИБС и МИПС, во рамки на банкарските трансфери, од моментот на потпишување на Договорот за кредит. Доколку Ви е одобрен кеш кредит, исплатата е веднаш, лично во нашите филијали низ целата држава. 
Каде да се обратам за да ја дознаам моменталната состојба на мојот кредит?
Одговорите на Вашите прашања и сите дополнителни информации поврзани со Вашиот кредит, можете да ги добиете на следниве начини:
 • со најава на Вашиот кориснички профил;
 • со повик во Контакт центарот, на бројот 02 61 47 444, во текот на работните часови;
 • со повик или посета во сите наши филијали.
ДОКОЛКУ МОЈАТА АПЛИКАЦИЈА НЕ Е ОДОБРЕНА, ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ МОЖАМ ДА АПЛИЦИРАМ?
Доколку, за жал, апликацијата не е одобрена, можете слободно да аплицирате повторно во рок од 30 дена.
Дали може да аплицирам за кредит во Креди Јес доколку имам кредити во други ФД или банки?
Да, сите полнолетни граѓани на Северна Македонија, со валиден документ за идентификација, можат да аплицираат во Креди Јес, иако користат кредити во други финансиски друштва или банки.
Како да потпишам Договор за кредит?
Договорот за кредит во Креди Јес можете да го потпишете на два начини:
 1. Онлајн - за да добиете средства на трансакциска сметка - преку најава во Вашиот кориснички профил, со внесување на СМС код за верификација кој ќе го добиете на Вашиот мобилен телефон;
 2. Лично -  за да добиете средства во кеш - во сите наши филијали, на локацијата која најмногу Ви одговара, без оглед на тоа во која филијала првично сте аплицирале. 
Кои се условите за аплицирање?
За да аплицирате за кредит, потребно е да сте полнолетен државјанин на Северна Македонија, да поседувате валиден документ за лична идентификација и сопствен телефонски број. Доколку сакате да ги подигнете средствата преку банкарски трансфер, потребно е да имате и лична трансакциска сметка. 
Колку средства може да позајмам од Креди Јес?
Одобруваме потрошувачки кредити во износ од 3 000 до 120 000 МКД, со рок на отплата до 15 месеци.
Какви кредити нуди Креди Јес?
Со  цел да излеземе во пресрет на сите Ваши потреби, Креди Јес Ви ги нуди следниве продукти:
 • Кредит со 0% камата;
 • Кредит до плата;
 • Кредит на рати;
 • Кредит за лојални потрошувачи. 
Кои сме ние?
Креди Јес ДОО е меѓународно финансиско друштво кое Ви нуди кредити наменети за сите Ваши потреби.

Повеќе корисни информации

Општи услови

Насоки и правила што корисниците треба да ги следат при користењето на сајтот

Колачиња

Информираност за користењето „колачиња“ од страна на сајтот согласно правилата на ...

Политика за заштита на лични податоци

Користењето и чувањето на личните податоци е согласно важечките законски регулативи во државата.

Тарифник

Цел и оправданост на обработката на личните податоци на кредитобарателите.

Одговорност

и професионално кредитирање

Доверба

најдобри совети и грижа за Вас

Приоритет

Ваш прв избор за кредитирање

Брзина

кредит во најкус можен рок